Waar vind ik vacatures?

Leerkrachten zijn erg gegeerd in Brussel. In het Nederlandstalig onderwijs in Brussel zijn er dan ook regelmatig vacatures, zeker op het einde van het schooljaar en in het begin van een schooljaar. Een overzicht van alle openstaande vacatures vind je in de vacaturedatabanken van:

- VGC: onderwijsinbrussel.be
- de VDAB leerkrachtendatabank 
ACTIRIS
- de GO vacaturedatabank 

In deze databanken zitten zowel vacatures voor leerkrachtfuncties (onderwijzer(es), kleuterleid(st)er, leerkracht), leidinggevende functies (directie, coördinator) als andere functies (paramedisch, secretariaat, chauffeur, onderhoudspersoneel). Hier vallen zowel voltijdse als deeltijdse jobs onder, vervangingen of nieuwe openstaande jobs.

Hoe solliciteren?

Je reageert op een openstaande vacature, of je solliciteert spontaan.  Dat laatste kan op verschillende manieren.

- Je stuurt je cv op naar de school.
- Je laat je gegevens achter in de VDAB-leerkrachtendatabank.

Voor het katholiek basisonderwijs: je kan je gegevens doorsturen naar 'Katholieke opvoeding en Cultuur Brussel' (KOCB), die zorgt voor de verspreiding van de kandidaatstellingen naar alle 62 katholieke scholen voor het basisonderwijs.

Voor het katholiek secundair onderwijs: je kan je gegevens doorsturen naar 'Scholengemeenschap Sint-Gorik', die zorgt voor de verspreiding van de kandidaatstellingen naar alle 15 scholen van het katholiek secundair onderwijs. 

Voor het gemeenschapsonderwijs in Brussel kan je terecht bij de
Scholengroep Brussel.

Specifiek voor het gemeentelijk onderwijs, neem je best hier een kijkje.

Waar vind ik informatie over het Nederlandstalig onderwijs in Brussel?

Meer informatie vind je op de website voor en over het Nederlandstalig onderwijs in Brussel:  www.onderwijsinbrussel.be. Deze website richt zich zowel naar ouders, studenten, schoolteams als werkzoekenden en maakt hen wegwijs binnen het Brussels onderwijs.

De beleidsinformatie vind je ook terug op www.vgc.be/onderwijs.    

Daarnaast is er BrusselDirect: het maandelijkse e-zine voor leerkrachten, schoolteams en directies in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, met onderwijsnieuws en VGC-activiteiten op het gebied van onderwijs. 

Schrijf je in en ontvang maandelijks BrusselDirect in je mailbox.

Tot slot is er ook een Scholengids die je online kan lezen of bestellen.

Hoeveel scholen zijn er in Brussel?

In totaal zijn er meer dan 290 basisscholen en 50 secundaire scholen in Brussel. Op de website van VGC kan je opzoeken welke school waar ligt. 

 

 

Meer info:
www.onderwijsinbrussel.be

www.vgc.be/onderwijs